joi, 17 ianuarie 2008

Some kind of punk

Majoritatea adolescentilor care chiar au ceva in legatura cu viata si nu au trait intr-o grota toata viata stiu ca nu e bine sa te iei in gura cu un punk,decat daca gasesti placuta o bataie ca la mama acasa.Insa din cultura punk,exista ceva bun,si anume anarhia.Ce este ? Multi stiu,insa nu pricep in totalitate. Inseamna lipsa oricarei forme de guvernare.Asta zice wikipedia... sau un dictionar,insa eu zic ca este forma suprema de libertate.Sa nu exista niciun agarici cu burta si ego imens sa te limiteze in propria evolutie,sa-ti spuna ,de exemplu,ca nu-i bine sa te arzi cu o minora,pur si simplu fiindca e minora. Nu se ia in considerare ca poate acei oameni "vinovati" de asa ceva chiar se iubesc si au traditii (precum tziganii),nu ... ei rezerva acest drept celor putini (bineinteles departe de ochii poporului). Ar fi mult mai multe exemple insa de o faza de genu'asta am auzit pe undeva,am uitat unde.

Recomand filmul documentar "Zeitgeist" sau "American Zeitgeist" (acelasi lucru). Acest film argumenteaza foarte concret faptul ca omenirea a fost pacalita inca din antichitate. Incepand cu religia (da,religia,nu crestinismul in mod specific),bancile si intr-un final terorismul. Nu stric farmecul vizionarii acestui film,trebuie sa il vedeti.Unii vor fi socati,altii vor fi satisfacuti ca teoriile si presupunerile lor sunt reale,nu doar plasmuirile unor oameni insetati de bani.Altii,precum oamenii indoctrinati de religie,oameni care mai degraba si-ar vinde casa Bisericii decat sa citeasca Codul lui Da Vinci (o porcarie de carte,comerciala si falsa,dar totusi ceva care se opune Bisericii Catolice).Oameni care considera ca in functie de cat sange varsa din capul izbit de podeaua bisericii o sa li se ierte din pacate. Treziti-va ROBII (sclavii) lui "dumnezeu" caci nu o sa va ia nimeni de manuta sa va duca intr-un loc frumos. Trebuie sa vedeti acel film. Da si voi,habotnicilor,caci macar filmul asta sa-l vedeti,sa ma credeti cand va zic ca eu sunt Mesia si mantuirea voastra depinde de vizionarea acestui film !!!!!!!!!!

4 comentarii:

Nicole spunea...

se vede aversiunea fata de crestini. good:D

in alta ordine de idei, eu nu sunt de acord cu anarhia. cum poate o societate anarhica sa supraviatuiasca? nu e realist.

nu, nu cer o bataie ca la mama acasa:)) nu am nimic cu punkistii, doar imi exprim opinia.

muffin spunea...

Dai cu mucii in fasole ascunzandu-te in spatele coerentei cica.
Dupa cum a zis cineva intelept odata "E plina lumea de conspiratii". Ia zi tu, nu-i asa ca ai vazut probabil tot de la Michael Moore si ceva documentare in spiritul Orwell rolls in his grave? Ma indoiesc totusi ca ai avut rabdarea si interesul de a verifica toate sursele Zeitgeist si de a vedea ca de fapt multe chestii de acolo se clatina, mai ales ca e plin de replici care sunt scoase din context.
Dar tot taranul pica in cur cand sunt adunate atacuri la adresa crestinismului, bancherilor, teroristilor si evolutiei tehnologiei, pentru ca in viitor Papa ne va implanta cipuri in cur.
"Sa nu exista niciun agarici cu burta si ego imens sa te limiteze in propria evolutie,sa-ti spuna ,de exemplu,ca nu-i bine sa te arzi cu o minora,pur si simplu fiindca e minora."
Probabil tie ti s-a parut extrem de spirituala fraza asta, dar mi se pare cretina. Trezeste-te din panchisme de tot cacatul, marii anarhisti sunt niste mizeri cu 3 clase. In anarhie (desi nu e clar ce e aia) ar veni alt agarici si ti-ar sparge capul ca nu ii place ce zici, dat fiind faptul ca n-ar fi nimic sa-l impiedice. Libertatea nu e libertinaj.
In fine, tie probabil ti-a placut documentarul fiindca te bombarda la sfarsit cu niste mizerii emotionale stil "All you need is love".
Cius, te-am lasat.

muffin spunea...

Ma bucur ca intelegi de unde a venit valul ala de agresiune pentru tine.
daca esti in anarhie nu cred ca nimeni isi va mai da silinta sa educe pe altii, deci nu va fi un anume nivel de educatie si nici convietuire pasnica. zi-mi un moment din istorie in care lumea a colaborat.
in anarhie probabil singura lege care ar functiona ar fi cea naturala, deci big fish eats tiny fish. Dar nu este cazul, anarhia e o utopie, singura chestie care o face e ca ii da apa la moara lui Noam Chomsky.
Si partea aia de documentar cu "All you need is love" mi s-a parut singurul lucru pentru care a meritat sa urmaresc documentarul, desi a fost bagata acolo intr-un mod ieftin si romanticos. La asta a avut un plus filmul: a condamnat individualitatea excesiva.
Daca vrei sa-mi raspunzi, fa-o aici, dar nu cred ca mai am timp in seara asta sa vad ce ai zis (scoala maine)

Kromlek spunea...

1. Invata sa scrii si sa faci acordul intre subiect si predicat
2. Nu vorbi in necunostiinta de cauza
3. Ca sa functioneze anarhia ar trebui o lume perfect morala, altfel ar fi doar ordine naturala
4. Tu nu te-ai descurca in ordinea naturala
5. Citeste Kant ca sa afli ce spune despre moralitate, citeste Savater ca sa vezi ce zice despre anarhie si apoi mai vorbim

In concluzie, absolut toti teribilistii sustin anarhia ca mediu perfect in care sa se desfasoare libertatea. Dar sunteti teribilisti....